JAROSŁAW KOZŁOWSKI

1945., Śrem

RADOVI

Biografija

JAROSŁAW KOZŁOWSKI

Poljska

1968-1989

Jarosław Kozłowski jedan je od najistaknutijih poljskih suvremenih umjetnika koji djeluje u području konceptualne umjetnosti, performansa i fotografije. Njegov rad usko je povezan s konceptualnom umjetnošću, obično u obliku instalacija koje uključuju druge discipline i medije, kao što su crteži, svjetlo, zvuk, fotografije i objekti.

Njegov rad karakterizira kritički i analitički diskurs o umjetnosti i mehanizmima percepcije, samorefleksije i stvaranja poveznica između gramatike umjetničkog jezika i carstva značenja. Rad Kozłowskog sastoji se od instalacija, fotografije, crteža, slike i performansa, koji uključuje elemente poput svjetla, zvuka, fotografije i objekata.

Njegova praksa obilježena je istraživanjem mehanizama percepcije i samorefleksije, istraživanjem polja semantike te propitivanjem jezika i sustava umjetnosti. Kasniji radovi također uključuju gotove, svakodnevne predmete, uglavnom uklopljene u složene instalacije. S Andrzejem Kostołowskim razvio je međunarodni umjetnički mrežni projekt NET (1971.), a 1972. utemeljuje galeriju Akumulatory 2 u Poznańu, jedan od najznačajnijih neslužbenih izložbenih prostora u istočnom bloku.

Projekti u kojima su izlagani radovi