RAŠA TODOSIJEVIĆ

Raša Todosijević rođen je 1945. u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu 1969. godine. Jedan je od najistaknutijih umjetnika sa scene beogradskog SKC-a (Studentskog kulturnog centra) u 1970-ima, i jedan od vodećih predstavnika konceptualne umjetnosti uopće. Njegova izražajna sredstva uključuju instalacije, performanse, video, slike, skulpture, kao objekte izrađene od različitih, sukobljenih, […]

Raša Todosijević rođen je 1945. u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu 1969. godine. Jedan je od najistaknutijih umjetnika sa scene beogradskog SKC-a (Studentskog kulturnog centra) u 1970-ima, i jedan od vodećih predstavnika konceptualne umjetnosti uopće.

Njegova izražajna sredstva uključuju instalacije, performanse, video, slike, skulpture, kao objekte izrađene od različitih, sukobljenih, organskih i neorganskih materijala: kruha, ribe, gume, blata, gipsa, vode, metala, pronađenih predmeta, tranzistori itd. Od 1973. piše eseje o teoriji umjetnosti, a autor je i nekoliko knjiga o umjetnosti. Živi i radi u Beogradu u Srbiji.