DEIMANTAS NARKEVIČIUS 

Deimantas Narkevičius rođen je 1964. .g u Uteni u Litvi. Diplomirao je kiparstvo na Likovnoj akademiji u Vilnusu. Konceptualni je umjetnik, kritičar i kustos. Stvara u mediju filma i videa, istražujući povijest sa suvremenog, subjektivnog gledišta. Narkevičius dekonstruira linearnu naraciju, stavlja priču istovremenu u sadašnjost i prošlost, koristeći iste tehnike i stilove koji se mogu […]

Deimantas Narkevičius rođen je 1964. .g u Uteni u Litvi. Diplomirao je kiparstvo na Likovnoj akademiji u Vilnusu. Konceptualni je umjetnik, kritičar i kustos.

Stvara u mediju filma i videa, istražujući povijest sa suvremenog, subjektivnog gledišta. Narkevičius dekonstruira linearnu naraciju, stavlja priču istovremenu u sadašnjost i prošlost, koristeći iste tehnike i stilove koji se mogu vidjeti u amaterskim filmovima 1970-ih. Neprestano prebacuje između događaja u prošlosti u budućnosti, povijesti i osobnih sjećanja, stvarajući ako osjećaj déjà-vua. Predstavljao je Litvu na 49. Venecijanskom bijenaleu 2001. g. i izlagao na 50. Venecijanskom bijenaleu 2003. g. Živi i djeluje u Vilnusu u Litvi.