AUTOPSIA

Autopsia je depersonalizirani umjetnički projekt koji se bavi glazbenim i likovnim stvaranjem. Okuplja autore različitih profesija u realizaciji multimedijskih projekata. Započet je u Londonu krajem 1970-ih, a 1980-ih se nastavlja u umjetničkim centrima bivše Jugoslavije. Od 1990. godine djeluju iz Praga. Tema im je Smrt, metoda Ponavljanje, a stil impersonalan. Autopsijina glazba može se kategorizirati […]

Autopsia je depersonalizirani umjetnički projekt koji se bavi glazbenim i likovnim stvaranjem. Okuplja autore različitih profesija u realizaciji multimedijskih projekata. Započet je u Londonu krajem 1970-ih, a 1980-ih se nastavlja u umjetničkim centrima bivše Jugoslavije. Od 1990. godine djeluju iz Praga. Tema im je Smrt, metoda Ponavljanje, a stil impersonalan.

Autopsijina glazba može se kategorizirati kao eksperimentalna, breakcore, avangardna, ambijentalna ili industrijska – a nalazi se na brojnim svjetskim glazbenim kompilacijama. Metoda ponavljanja, recikliranja/ montaže slika i tekstualnih fragmenata, u jezgri je Autopsijinog načina djelovanja, stvarajući tako čak i „originalni palimpsest“, prizor koji je istovremeno jedinstven i brojan. Glazbena produkcija povezuje se s brojnim vizualnim ostvarenjima poput originalnih grafičkih objekata, dizajna letaka, brošura, CD-a i mrežne stranice autopsia.net, sa svojim izvedenicama: Autopsia TV i Illuminating Technologies.