Otvorenje izložbe "The Bosch + Bosch group and the Vojvodina neo-avant-garde movement" u Mađarskom kulturnom institutu u Bruxellesu

{"list":{"16595 ":"fi11700"},"css":["ig-ref","ig-ref-su","ig-ref-im","ig-gallery","ig-ref-list"]}

Iako trenutna ograničenja u Belgiji, koja su na snagu stupila 2. studenoga i ostat će na snazi ​​do 13. prosinca, ne dopuštaju otvaranje izložbe u fizičkom smislu, institut, iskorištavajući mogućnosti koje nudi virtualni prostor priprema se sa nizom uzbudljivih programa.

Nakon pozdravnih riječi Zsófije Villegas-Vitézy na virtualnom otvorenju u 19 sati 19. studenog, veleposlanik Tamás Iván Kovács održat će govor, nakon čega će uslijediti izlaganje Júlie Fabényi, direktorice Ludwig muzeja putem Zoom-a.

Ovo će biti prva zajednička suradnja u životu dviju institucija, prvi put da će u Bruxellesu biti izložena relativno nedavna izložba, predstavljena u LUMU-u krajem 2019., slijedom pristupa Bruxelleskog instituta.

Nakon diskursa, Bálint Szombathy, jedan od još uvijek aktivnih članova grupe, izvest će svoj nastup. Izložba i obilazak s virtualnim vodičima također će se održati uz sudjelovanje Bálinta Szombathyja.

U vezi s izložbom, organizatori su stvorili i sanjali nekoliko virtualnih događaja koji se razlikuju od tradicionalnih i koji mogu zadržati publiku angažiranom.

26. studenog održat će se video konferencija i rasprava s Doroteom Fotivec, kustosicom izložbe iz Instituta za istraživanje avangarde u Zagrebu. Nakon prezentacije publika ima priliku postavljati pitanja govorniku.

3. prosinca zainteresirani mogu pogledati cjelovečernji dokumentarni film o radu grupe. Film Nikole Miloševića sveobuhvatno ruši i skenira jugoslavensku, a posebno kontekst Vojvodinu. U filmu također sudjeluju mađarski umjetnici poput Katalin Ladik i Bálint Szombathy koji čine okosnicu grupe.

Iako trenutna ograničenja u Belgiji, koja su na snagu stupila 2. studenoga i ostat će na snazi ​​do 13. prosinca, ne dopuštaju otvaranje izložbe u fizičkom smislu, institut, iskorištavajući mogućnosti koje nudi virtualni prostor priprema se sa nizom uzbudljivih programa. [...]

Povezane vijesti