OTVORENJE IZLOŽBE | Goran Trbuljak: nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika

{"list":{"13855 ":"fi10143"},"css":["ig-ref","ig-ref-su","ig-ref-im","ig-gallery","ig-ref-list"]}

U sklopu programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Muzej moderne i suvremene umjetnosti 22. veljače otvara veliku izložbu cijenjenog konceptualnog umjetnika, fotografa, filmaša i dizajnera Gorana Trbuljaka.

Ovaj je „pionir hrvatske konceptualne umjetnosti“ od svojih početaka iz kraja 60-ih do danas izlagao na dvjestotinjak selektiranih skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, njegovi se radovi nalaze u mnogim muzejskim i privatnim kolekcijama, no riječka ga publika još nije imala priliku sustavno upoznati.

Izložba naslovljena po Trbuljakovom radu, nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika, predstaviti će ga kroz 70-ak radova na papiru – rečenica od jednog retka koje često funkcioniraju kao aforizmi, a pratit će ju i predavanja, promocija knjige, filmski program i radionice. nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika neće se voditi kronologijom umjetnikovog djelovanja, već će se njome pokušati definirati glavni elementi njegove umjetničke prakse, s fokusom na dva aspekta rada: na umjetnikovo korištenje jezika, ispitivanje primijenjenog medija i metode umjetničkog istraživanja, te na evoluciju njegovih umjetničkih koncepata i sadržaja. Poseban će naglasak pritom biti na radovima Ovojeizam(1970. – 1981.) koji još nikada nisu bili u cjelini izloženi a koji suptilno razotkrivaju njegovu kontekstualnu umjetničku praksu.

Posudba radova iz kolekcije Marinko Sudac

Otvorenje: 22. veljače 2019.

U sklopu programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Muzej moderne i suvremene umjetnosti 22. veljače otvara veliku izložbu cijenjenog konceptualnog umjetnika, fotografa, filmaša i dizajnera Gorana Trbuljaka...

Povezane vijesti