Nove publikacije o školi Bauhaus koje uključuju djelovanje Ivane Tomljenović-Meller

Godina obilježavanja 100 godina škole Bauhaus (osnovana 1919.) donijela je brojne izložbe, projekte i publikacije o njezinim polaznicima. Istraživanje je dovelo i do pregleda umjetnika i polaznika škole koji su do sada bili djelomično zapostavljeni. Dio tog istraživanja usredotočio se i studentice Bauhausa, uključujući i Ivanu Tomljenović-Meller. Nedavno su objavljene dvije knjige (autora Patricka Rösslera te Rösslera  i Elizabeth Otto) u kojima se nalazi prikaz Ivane Tomljenović-Meller i materijal iz Kolekcije Marinko Sudac.


Bauhaus Women: A Global Perspective
Elizabeth Otto and Patrick Rössler
Palazzo Edition

Ključni tekst o Bauhausu za svakoga zainteresiranog za često propuštenu važnost umjetnica u modernoj umjetnosti i dizajnu. Knjiga „Bauhaus Women: A Global Perspective“ ponovno prisvaja drugu polovicu povijesti Bauhausa, donoseći novo shvaćanje radikalnih eksperimenata u umjetnosti i životu koje su izvršeni na Bauhausu i inovacija koje i dalje rezoniraju s publikom po cijelome svijetu.

{"list":{"13954 ":"fi10196","13955 ":"fi10197"},"css":["ig-ref","ig-ref-su","ig-ref-im","ig-gallery","ig-ref-row"]}

Bauhaus girls
Patrick Rössler
TASCHEN

Knjiga „Bauhaus Girls“ Patrika Rösslera, u izdanju TASCHEN Verlaga, predstavlja pionirke modernizma kao što su Marianne Brandt, Gertrud Arndt i Lucia Moholy. Prethodno neobjavljeni portreti i novootkriveni arhivski materijal, kao i biografske informacije pružaju uvid u živote žena. Također, time ova knjiga postaje predugo čekano priznanje često potpuno podcjenjivanim članicama Bauhausa.

{"list":{"13953 ":"fi10195","13952 ":"fi10194"},"css":["ig-ref","ig-ref-su","ig-ref-im","ig-ref-row","ig-gallery"]}

Fotografije su preuzete sa stranica izdavača.

Godina obilježavanja 100 godina škole Bauhaus (osnovana 1919.) donijela je brojne izložbe, projekte i publikacije o njezinim polaznicima. Istraživanje je dovelo...

Povezane vijesti