"ARTISTS RESPOND" PROJEKT: TEHCHING HSIEH (Tajvan/SAD)

{"list":{"15565 ":"fi11192"},"css":["ig-ref","ig-ref-su","ig-ref-im","ig-gallery","ig-ref-list"]}

Tehching Hsieh (rođ. 1950, Nan-Chou) umjetnik je najpoznatiji po svojim dugotrajnim performansima. Po dolasku u SAD živio je 14 godina kao ilegalni imigrant, dok mu nije dobio amnestiju 1988. g. Krajem 1970-ih Hsieh je izveo pet Jednogodišnjih performansa (Cageovski rad, 1978.–79.; Rad sa satom, 1980.–81.; Rad na otvorenom, 1981.–82.; Rad s užetom, 1983.–84.; Rad bez umjetnosti, 1985.–86. ), a od 1986. Trinaestogodišnji plan, dovršen 1999. nakon procesa koji je trajao trinaest godina. Trenutno živi u Brooklynu u saveznoj državi New York.

Za projekt, Tehching Hsieh šalje nam svoj portret s važnom porukom za sve: "Život je odsluženje kazne. Život je prolazak vremena. Život je slobodno razmišljanje. Ostanite zdravi i sigurni. "

Brooklyn, NY, SAD, 5. 5. 2020.

Fotografiju snimio Qin Li


Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac pokrenuli su projekt Artists Respond. Osvrćući se na trenutačnu globalnu pandemiju, cilj projekta je virtualno predstaviti misli i stavove umjetnika neoavangardne umjetnosti, njihovu energiju i poruku koju imaju za sadašnji trenutak. Ovo je trenutak u kojem je svijet kakav znamo na čekanju i trenutak u kojem trebamo optimizam i solidarnost više nego ikad prije. Želimo da javnost primi kreativnu energiju ovih umjetnika – umjetnika koji su spremni ukazati na stanje stvari, koji su spremni reagirati umjetnošću i kreativnošću, kao što su to činili u svim teškim vremenima u prošlosti.

Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac pokrenuli su projekt Artists Respond. Osvrćući se na trenutačnu globalnu pandemiju, cilj projekta je virtualno predstaviti misli i stavove umjetnika neoavangardne umjetnosti, njihovu energiju i poruku koju imaju za sadašnji trenutak.

Povezane vijesti